Veelgestelde vragen over twijfelaar bedden

Veelgestelde vragen over twijfel bedden
26 april 2023 4 view(s)

Veelgestelde vragen over twijfelaar bedden

Veelgestelde vragen over twijfelaar bedden

Het twijfelaar bed is vanwege de veelzijdigheid en het formaat ontzettend populair. Toch brengt de naam van dit type bed ook een hoop onduidelijkheden met zich mee. In dit artikel lees je wat een twijfelaar bed is, hoe breed een twijfelaar is, wat de voordelen zijn en voor wie het bed zoal geschikt is.

Wat is een twijfelaar bed? 

Een twijfelaar bed is een type bed dat qua maat groter is dan een eenpersoonsbed (doorgaans 90 centimeter breed), maar kleiner dan een tweepersoonsbed (doorgaans 140, 160, 180 of 200 centimeter breed). Dit verklaart ook de benaming: ‘’twijfelen’’ tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. Net als alle andere soorten bedden, is een twijfelaar beschikbaar in allerlei soorten uitvoeringen. Bijvoorbeeld als boxspring, hout, metaal of gestoffeerd en optioneel met opbergruimte.

Twijfelaar bedden

Hoe groot is een twijfelaar bed? 

Er bestaat soms onduidelijkheid over de maat van een twijfelaar bed. Een twijfelaar is normaliter 120 centimeter breed en 190 of 200 centimeter lang. In sommige gevallen wordt ook een bed van 140 centimeter breed nog als twijfelaar bed beschouwd.

Voor wie is dit type bed geschikt? 

Een twijfelaar bed is populair onder alle leeftijden, van kind tot senior. Vanwege de eigenschappen is dit bed met name geschikt:

  • Voor mensen die in hun eentje slapen en lekker breed willen leggen;
  • Voor mensen die met z’n tweeën knus bij elkaar willen liggen;
  • Als logeerbed;
  • Als ruimtebesparende oplossing op een kleine slaapkamer;
  • Voor tieners, studenten en volwassenen zonder partner.

Welke maat dekbed, lattenbodem of matras bij een twijfelaar? 

Soms stellen klanten ons de vraag welke bed accessoires of beddengoed het beste bij een twijfelaar bed past. Voor een twijfelaar kan simpelweg een matras in 120x200 of 140x200 worden gekozen. Dezelfde maten kunnen gehanteerd worden voor de lattenbodem. Bij sommige bedden is deze reeds inbegrepen. Qua dekbedden raden we wel aan om een grotere maat dan het bed te kiezen. Voor een twijfelaar kies je idealiter een dekbed met de afmeting 200x200cm. 

Twijfelaar bed