Meisjeskamer: 10x ideeën, inspiratie en tips

Meisjeskamer: 10x ideeën, inspiratie en tips
14 juni 2022 8 view(s)

Meisjeskamer: 10x ideeën, inspiratie en tips

Meisjeskamer: 10x ideeën, inspiratie en tips

Kan de kamer van jouw dochter wel een nieuwe look gebruiken? In deze blog delen we 10 leuke tips, ideeën en inspiratie voor het inrichten van de perfecte meidenkamer.

1. Een roze meisjeskamer

Voelt jouw dochter zich een echte prinses? En is ze helemaal verliefd op de kleur roze? Dan is een roze meisjeskamer het perfecte plan. Zo is meisjeskamer Biotiful de meest gekozen meisjeskamer van dit moment. De zachte wit-roze kleurenmix en de stijl zorgen voor een rustgevende kamer waarin je dochter volledig kan ontspannen. Voor nog meer roze kan je de muren voorzien van een likje verf of roze behang, zoals in onderstaand voorbeeld goed te zien is.

meisjeskamer inspiratie roze

2. Is roze too much? Ga voor wit

Het perfecte alternatief voor een roze meisjeskamer is een witte meisjeskamer (zoals kinderkamer Amori). De kleur wit heeft talloze voordelen: het straalt rust uit, het is tijdloos, het is geschikt voor meiden van alle leeftijden en het is perfect te combineren met andere kleuren. Bijvoorbeeld met een roze dekbed zoals in onderstaand voorbeeld te zien is. Zo heeft je dochter alsnog een roze kamer, maar krijgt het niet de overhand. 

 meisjeskamer wit inspiratie

3. Integreer een kaptafeltje in de meidenkamer

Wil je je dochter verwennen met een leuk en origineel cadeautje? Dan is een kinderkaptafel een perfect idee! Met een kaptafel creëer je een speciaal plekje in de kinderkamer waar je dochter zich mooi kan opmaken en zich als een echt prinsesje kan voelen. Kaptafels beschikken vaak over handige lades, waardoor je direct over extra opbergruimte beschikt. Ook de toevoeging van een spiegel komt vaak goed van pas.

meidenkamer inspiratie kaptafel

4. Een schattig tipibed

Is jouw meisje toe aan een nieuw meisjesbed? Een schattig tipibed is gegarandeerd een schot in de roos! Deze bedjes worden doorgaans gemaakt van massief dennenhout. Tipibedden hebben een rustige en natuurlijke uitstraling. Hierdoor passen ze perfect in de Scandinavische interieurstijl. Het ontwerp in tipi-vorm geeft het bed een speelse look. Ga samen met je dochter op zoek naar enkele leuke accessoires om het tipibed te personaliseren. Zo wordt bedtijd niet langer een strijd, maar een plezier!

 meidenkamer bed idee

5. Opbergruimte? Ja graag!

Is de meisjeskamer relatief klein of kan je dochter wel wat extra opbergruimte gebruiken voor al haar spulletjes? Ga voor een bed met opberglades of kastruimte! Meisjesbedden met opbergruimte combineren stijl met functionaliteit. De handige geïntegreerde lades kunnen helpen om de meisjeskamer netjes en opgeruimd te houden. Kids en ouders zijn er gek op! In sommige bedlades kan ook een matras worden geplaatst. Perfect voor wanneer een vriendje of vriendinnetje komt logeren.

meisjeskamer bed opbergruimte

6. Muurdecoratie voor de meisjeskamer: sfeer & functionaliteit

Bij de inrichting van de meisjeskamer wordt veel aandacht besteed aan het meubilair. Aan de muurdecoratie wordt pas later (of helemaal niet) gedacht. Toch is muurdecoratie belangrijk voor de sfeer in de slaapkamer. Bovendien is er van alles mogelijk, zowel qua looks, maar ook qua functionaliteit. Onderstaande foto brengt beide elementen optimaal in beeld: een wandplank voor extra opbergruimte en een Vilten dierenkop voor de sfeer. Want welk kind houdt er nu niet van dieren en alles wat daarmee te maken heeft?

meisjeskamer muurdecoratie

7. Een vloerkleed voor koude voetjes

Net als de muurdecoratie, wordt de vloer meer dan eens vergeten. Toch kan je er allerlei leuke dingen mee. Gezien de kosten is een nieuwe vloer wellicht geen optie. Toch kan je de meidenkamer leuk opfleuren met een vrolijk vloerkleed. Lekker warm aan de voeten en bovendien handig om kleine beschadigen aan de vloer te verbergen!

 vloerkleed meisjeskamer

8. Kasten voor de meisjeskamer

Om te voorkomen dat de slaapkamer een rommeltje van speelgoed en kleding wordt, is het aan te raden om één of enkele kasten te integreren. Je kan kiezen voor een ''normale'' kledingkast, echter hebben deze als nadeel dat de bovenste planken te hoog zitten. Kinderkasten hebben als voordeel dat ze een speelse look hebben en aangepast zijn op de lengte van jouw dochter.

 kast meisjeskamer

9. Een schattig dekbedovertrek

Misschien had je er al aan gedacht, maar een nieuw dekbedovertrek is één van de goedkoopste manieren om de meisjeskamer opnieuw aan te kleden.

 dekbed meisje

10. Een complete meisjeskamer

Soms kan het behoorlijk uitdagend zijn om meubels te vinden die mooi bij elkaar passen. Steeds meer ouders kiezen daarom voor een compleet samengestelde meisjeskamer. Een complete meidenkamer bestaat doorgaans uit een bed, een nachtkastje en een kledingkast. Dit kun je naar wens aanvullen met diverse andere meubels zoals een bureau, een ladekast of bedlades.